Home
Wie zijn wij
Bandleden

Verslag
Foto's
Gastenboek

Agenda
Nieuws

Contact
Links

Repertoire

Leden

 


Verslagen   

------------------------------------------------------------------------------------------------

KBO Grootebroek 15 februari 2020

Zaterdag 15 februari hield de KBO Afdeling Grootebroek hun Midwinterfeest, een jaarlijks terugkerend evenement en dit jaar met medewerking van onze band "ZôwasUt. Geruime tijd geleden waren we reeds hiervoor geboekt en wat werd het weer een spetterend festijn. De zaal in "De Stek" waar het feest werd gehouden zat helemaal vol en het was Marry de Ridder, voorzitster van deze KBO-afdeling, die om twee uur het feest opende, terwijl de gasten inmiddels lekker zaten te genieten van een heerlijk bakje koffie/thee.

We hadden ons goed voorbereid op dit optreden en samen met Ton Boon, invaller voor Nico op basgitaar, staken we even na de klok van twee van wal met een mooi instrumentaal nummer van The Shadows. Meteen vanaf het begin zat de sfeer er lekker goed in en genoten de gasten volop van de heerlijke herkenbare nummers. En natuurlijk waren er ook weer de act’s van onze zangeres Margret met deze keer "Nana" en "Karel".

De gehele middag deed iedereen lekker mee en werd er gedanst, meegezongen, getwist, armpje door etc… en werd er ook volop meegedaan met de polonaise, altijd weer geslaagd op een feest. Na het dankwoordje van Marry kregen we allemaal een leuke attentie aangeboden en deden we uiteraard nog een leuke toegift. Daarna nog even lekker een borrel en vervolgens traditioneel aan de snert met roggebrood en spek. Al met al een middag met een gouden randje en iedereen ging dan ook weer voldaan terug naar huis.

Groeten van, Margret, Bert, Ton, Rinus en Piet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Optreden voor Senioren Vereniging Wognum (SVW)
21 januari 2020

Het is alweer een tijdje geleden dat we werden geboekt om een muzikale middag te verzorgen voor de bovengenoemde Senioren Vereniging. Zij houden maandelijkse bijeenkomsten en is dé plek om andere mensen te ontmoeten en deel te nemen aan diverse informatieve, gezellige en ontspannende activiteiten. Deze worden gehouden in Café Restaurant Partycentrum Stam te Wognum.

Bij aankomst werden we verwelkomd door Cobi en nadat we alles hadden opgesteld in de "Stammenzaal" zaten we voordat we begonnen nog even mooi aan een koppie en lieten dat ons goed smaken. De fraai ingerichte zaal zat helemaal vol en dan zie de gasten denken van wat zal er nu weer op ons afkomen, maar gaande weg ons programma zat iedereen lekker te genieten van onze herkenbare muziek.

In ons programma "Retourtje Toen" zat weer van alles, zowel zang als instrumentale nummers en uiteraard weer leuke act’s en dat waren deze keer "Nana" en Karel". Men klapte en zong lekker mee en ook met de polonaise deden er velen spontaan mee, onder aanvoering van Margret. Veel te snel was deze gezellige middag dan ook weer voorbij en was het tijd voor nog een "Bingo" met vele leuke prijzen. Tja, het was weer geslaagd en na afloop hebben we dan ook mooi nog even nagezeten onder het genot van een lekkere borrel.

Groeten, Margret, Piet, Nico, Bert en Rinus.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Optreden voor Vrouwen Kontakt Obdam
15 januari 2020

Hoewel we bijna in alle zalen van Westfriesland wel een of meerdere keren hebben gespeeld was dit echt de eerste keer dat we een optreden hadden in Obdam en dat was voor VKO in dorpshuis "De Brink" gelegen aan de Dorpsstraat. Vrouwen Kontakt Obdam, opgericht in 2003, is een zelfstandige vereniging voor alle vrouwen en van alle leeftijden en hun thema is: Ontmoeting, Inspiratie en Ontspanning!

De avond werd geopend door Anita, die iedereen welkom heette en een mooi gedicht voorlas over sneeuw. Daarna nam Margret het over en voor een volle zaal begonnen wij vervolgens met ons programma vol met herkenbare covers uit de jaren 60 en 70. Naast zangnummers als Hello Mary Lou, Send me the pillow etc… speelden we ook diverse mooie instrumentale nummers van o.a. The Shadows.

 

Ook deed iedereen weer lekker mee en werd er gedanst, meegezongen, getwist, armpje door etc… En natuurlijk was er weer een gastoptreden van Nana Mouskouri en had Margret met de act "Karel" weer een enorm succes. Tja, het was enorm gezellig daar in "De Brink" en wat werd er genoten. De tijd vloog dan ook om en na het dankwoordje van Anita kregen we allemaal een leuke attentie overhandigd en ging iedereen weer voldaan terug naar huis.

Groeten van Margret, Piet, Nico, Bert en Rinus.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrouwen van Nu Hem/Venhuizen 17 december 2019
`n mooie Kerstafsluiting van 2019


Gedichtje:

Vanavond zitten wij hier bijeen,
met allemaal gezelligheid om ons heen.
Om in de Kerstsfeer te komen,
hebben we ZôwasUt uitgenodigd.
Die uit volle borst gaan spelen en zingen,
en de hele zaal gaan bedwingen.
Even los allen maar hier,
ik wens jullie heel veel plezier.

We hadden op 17 december in Venhuizen een optreden voor de Vrouwen van Nu Hem/Venhuizen, wat was dat oer-gezellig en wat `n onwijze sfeer hebben we er samen van gemaakt. Het was `n zwieren en zwaaien en de vrouwen zongen uit volle borst mee met alle liedjes. "Zo herkenbaar", zei iemand. "Heerlijk en ben blij dat ik gekomen ben". Als de zangeres van de band "Margret" haar kerstmuts opzette, dan wist je …. er komt weer een kerstliedje. En een gouden greep de kerstmedley van "De herdertjes, Kling klokje, Oh Denneboom. Stille nacht etc… Dat was een Topper!

 

"Karel" (act) kon het ook niet laten om toch nog even langs te komen. Ze had haar schaarse kleding aan, omdat Karel weer eens vervelend was. Ze kwam dan ook zo het podium op en dat kon haar niets schelen, ze wou persé de bühne op en natuurlijk had ze de lachers op haar hand. Nana Mouskouri (act) is ook nog even langs geweest, tja ze was op tournee en dacht, laat ik even langs Venhuizen gaan, ik ben toch al in de buurt.

 

Ja, lieven mensen, ZôwasUt heeft weer ’n enorm druk jaar achter de rug , maar we gaan in Januari weer met veel plezier 2020 in. Maar nu gaan we met onze gezinnen even genieten van de onwijs gezellige Kerstdagen en blikken terug met ’n borreltje naar het afgelopen jaar. wat was dat weer mooi, hartverwarmend en liefdevol.

"Proost"

Liefs van Margret, Bert, Nico, Piet en Rinus.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Zonnebloem Akersloot 14 december 2019

Ons derde kerstoptreden deze maand alweer en wat hebben we genoten van alles wat zo op ons af kwam. Dit keer wel effies wat ver van huis, namelijk in Akersloot en dat is toch bijna een klein uurtje rijden. We traden deze middag op voor gasten van de Zonnebloem van de Afdeling Akersloot en dat vond allemaal plaats in `t Kruispunt gelegen aan de Mozartlaan in Akersloot. een prachtige lokatie en bij binnenkomst was de zaal geheel in de kerstsfeer omgetoverd, een heel gezellig sfeertje.

 

Nadat we hartelijk welkom waren geheten door Tiny en andere vrijwilligers van de Zonnebloem zagen we dat langzamerhand de zaal helemaal vol liep en alle beschikbare plaatsen waren dan ook bezet. De tafels waren  keurig gedekt, de kerstboom was fraai versierd en Margret moest uiteraard nog even met een grote beer op de foto, wat gezellig allemaal. Met ons kerstprogramma namen we onze gasten volop mee naar de muziek uit hun jeugdjaren en hadden we diverse herkenbare kerstliedjes, die uit volle borst werden meegezongen.

 

Het optreden liep weer voortreffelijk en in de pauze was er even tijd om wat lootjes te kopen voor de Bingo die na afloop van ons optreden zou plaats vinden. Ook zongen we nog even met z'n allen "Lang zal ze Leve" voor Wil, een vrijwilligster van de Zonnebloem, in verband met haar 50 jarig huwelijk. Tja, iedereen kon weer met volle tevredenheid terugkijken op een heerlijk middagje vertier met de band ZôwasUt. Na afloop kregen we nog heerlijke soep met diverse lekkere belegde broodjes en reden daarna met een tevreden gevoel weer terug naar ons mooie West Friesland.

Namens de band, Piet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Senioren van Nu en KBO - 10 december 2019

Dinsdagmiddag 10 december 2019 mochten we een optreden verzorgen voor de Senioren van Nu/KBO in het Dorpshuis te Venhuizen en net als vorig jaar werd het weer een enorm succes. De lokatie was een prachtig mooie gelegenheid en bij aankomst werden we spontaan welkom geheten door Jaap Compas. Nadat we lekker hadden genoten van een bakje koffie of thee gingen we aan de slag om al onze spullen een plekkie te geven en nam Margret even het programma door met iemand van de organisatie.

 

De opkomst voor deze middag was geweldig te noemen en na het openingswoordje van Ko de Koning gingen we van start met een mooi instrumentaal nummer, Johnny Guitar. Met ons programma "Retourtje Toen" namen we de aanwezige gasten mee terug naar de muziek uit hun jeugdjaren. Ook hadden we diverse kerstliederen in ons programma opgenomen want ja, we naderen met rasse schreden de kerst. De zaal van het Dorpshuis was mooi versierd met leuke kerstversierselen en ook de kerstboom was heel mooi opgetuigd.

 

Toen we in ons 2e blokje na de pauze het mooie kerstlied "Jingle Bells" ten gehore brachten kwam ook de kerstman nog even spontaan om de hoek kijken en iedereen genoot daarvan. Het was reuze gezellig daar in het Dorsphuis en veel te snel was de middag om. Met de kerstsong "Een heel gelukkig kerstfeest" sloten we ons optreden af en wensten we alle aanwezigen hele fijne feestdagen toe. Na afloop nog even mooi nagezeten met als uitsmijter een heerlijk broodje kroket en met een tevreden gevoel reden we daarna weer huiswaarts.

Namens de band, Piet.   

------------------------------------------------------------------------------------------------

Optreden voor "Gezellig bij ons thuis" in Betsy Perk te Hoorn
7 december 2019

Fijn, weer een keertje optreden voor de bewoners van Betsy Perk. Moest het vorige optreden worden afgebroken in verband met een ongelukje van een van de bewoners, dit keer liep alles voortreffelijk. We waren reeds om half zes aanwezig zodat we een uurtje later mooi aan konden schuiven aan een heerlijk warm en koud buffet. En dat smaakte voortreffelijk hoor, dat was effies met je neus in de boter vallen, En nadat we dit achter de rug hadden begonnen we omstreeks half acht met ons programma voor deze avond.

    

Samen met Fred Bonte hadden we het programma samengesteld en zou er na ons optreden ook nog een loterij worden gehouden met heel veel mooie prijzen. Gelukkig mochten wij van de band ook daaraan meedoen en konden we warempel nog een aantal lootjes op de kop tikken. Voor Margret gaf dit optreden ook weer iets waardevols, fijn in haar vetrouwde omgeving, waar ze zo`n lange tijd heeft gewerkt en dan is het heel leuk om al die herkenbare lieve gezichtjes weer terug te zien.

 

De herkenbare liedjes uit ons programma deden het weer goed en dat gold ook voor de diverse mooie kerstliederen die we ten gehore brachten en door alle aanwezigen volop werden meegezongen.En onze act "Karel" was een echte voltreffer, wat werd er enorm gelachen en wat hadden de bewoners een lol. Tja, het was weer een succesvolle avond en ook wonnen wij met de verloting nog drie leuke prijzen. Na afloop hebben we samen met Fred, Joke en anderen nog even mooi nagezeten onder het genot van een lekkere borrel. Lieve mensen van Betsy Perk, wij wensen jullie hele fijne feestdagen toe en een gezond 2020.

Dank jullie wel allemaal, Piet.  

------------------------------------------------------------------------------------------------

Optreden Zonnebloem, afdeling Enkhuizen in de Nieuwe Doelen

Zaterdagmiddag, 30 november 2019, hadden we een optreden in de Nieuwe Doelen voor de Zonnebloem afdeling Enkhuizen. Bij aankomst werden we naar de Zuiderzeezaal verwezen waar ons optreden plaats ging vinden op het podium. We kregen koffie en thee met koek en werden hartelijk welkom geheten door de vrijwilligers van de Zonnebloem. Nadat we onze apparatuur hadden opgesteld en de eerste gasten binnen waren konden we beginnen met de soundcheck, alles verliep goed en de zaal was bijna geheel gevuld met ongeveer 117 toeschouwers We begonnen uiteraard met een instrumentaal nummer "Johnny Guitar" van The Spotnicks en konden gelijk doorstomen met nummers als "Hello Mary Lou", "Are You Sure" en "La Comparsa" met daarna een geweldig optreden van onze eigen "Nana Mouskouri" op een geweldige wijze vertolkt door onze zangeres Margret. Gedurende het optreden kregen we nog een verzoeknummer van een mevrouw die graag ‘Daar bij die Molen’ wilde horen omdat ze vroeger bij een molen had gewoond , wat dan ook prima verliep met samenzang van onze band en de gasten.

   

Veel werd er lekker gedanst op onze Rock and Roll series, hetgeen heel goed aansloeg bij de mensen uit Enkhuizen en voor de niet dansers was er dan ook nog "The Wild Rover" waarbij lekker meegedeind kon worden samen met elkaar. In de pauze konden we even praten met de aanwezigen onder het genot van een drankje en hoorden we dat er enorm werd genoten van ons optreden. Na de pauze begonnen we met het 2e blok van ons optreden, waarin we openden met "FBI" van The Shadows en "Everybody’s Somebody’s Fool" van Conny Francis. Met het nummer "Ramona" van The Blue Diamonds kwam er een golf van herkenbaarheid door de zaal en dat gold ook voor "I Love You Baby" waar volop werd meegezongen.

   

Daarna was het weer de beurt aan Margret met de act "Karel" waarbij ze grote hilariteit veroorzaakte onder de mensen om haar gedragen outfit. We kregen ook nog onverwachts bezoek van Zwarte Piet die diverse versnaperingen uitdeelde en meedeed met de polonaise in de zaal. Na ons laatste nummer gingen we tot slot nog samen even op de foto en dat was meteen het einde van ons optreden. Na afloop werd Margret nog verblijd door de voorzitter met een mooi boeket rozen en kregen wij mannen, ieder een Enkuizer Almanak als waardering voor ons optreden. Allen hartelijk bedankt voor de belangstelling en alle hulp van de vrijwilligers voor deze zéér geslaagde middag.

Groeten ZôwasUt, Bert, Margret, Piet, Nico en Rinus.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Woongroep "De Schakel" Spanbroek
16 november 2019

Sinds 10 december 2016 zijn we elk jaar zo tegen de feestdagen een keer aanwezig met onze band om een optreden te mogen verzorgen voor woongroep "De Schakel" in Spanbroek. En als je dan zo de zaal binnen stapt waar we gaan spelen dan denk je, wat is het jaar toch weer snel voorbij gegaan. Natuurlijk weer vele bekende gezichten en het spontane welkom door Caroline en diverse andere medewerkers. Ook merkten we meteen dat iedereen er weer enorm veel zin in had en dat geeft meteen een goed gevoel.

 

Na een heerlijk bakje koffie en thee hadden we binnen de kortste keren onze spullen opgesteld . de gitaren gestemd om daarna het programma te openen met een heerlijk instrumentaal nummer van The Shadows. Vervolgens kwam het een na het andere herkenbare liedje voorbij en zat de sfeer er al heel gauw lekker in en de aanwezige gasten genoten volop van onze nummers. De herkenning van de liedjes uit de jeugdjaren van onze gasten resulteerde dat iedereen spontaan lekker meezong of meeklapte.

 

De pauze was er weer veel te snel, maar wel effies mooi de gelegenheid voor een praatje en een drankje. In het tweede blokje van ons programma "Retourtje Toen" was er uiteraard onze nieuwe act "Karel" en men vond dat geweldig. Ook was er weer een lekkere rock & roll medley met Nico als leadzanger in de hoofdrol. Tja, het kon allemaal niet op, de middag was zéér geslaagd en iedereen heeft volop genoten, zeker weten! Na afloop hebben we nog mooie even nagezeten en heeft Caroline ons weer geboekt voor 12 december 2020.

Groeten, Margret, Piet, Nico, Bert en Rinus.   

------------------------------------------------------------------------------------------------

KVG Edam viert 100 jarig bestaan
zondag 10 november 2019

Het vieren van een Eeuwfeest is natuurlijk een bijzondere gebeurtenis. En wij, de band ZôwasUt, waren uitgenodigd door Mw. Riet Verhaar om vanaf een uur of half drie deze dag feestelijk af te sluiten. Tja en daar hadden wij natuurlijk enorm veel zin in en mooi op tijd waren we dan ook op de plaats van bestemming, het L ‘Auberge Damhotel in Edam, gelegen aan de Keizersgracht.

 

Na de gebruikelijke voorbereiding, het neerzetten en installeren van onze spullen, gingen we na het openingswoordje van start met onze herkenbare liedjes en meteen sloeg de vonk over, want je merkte dat de aanwezige gasten het mooi vonden hetgeen we brachten aan muziek. Al die herkenbare liedjes uit hun jeugdjaren toen ze nog verkering hadden, het sfeertje was meteen TOP! Ook de serveersters achter de bar zag je zo af en toe lekker meeswingen op onze nummers.

   

Tja, het liep allemaal voortreffelijk en ook de act's "Nana" en "Karel" met onze zangeres Margret in de hoofdrol deden het geweldig, Zelf brachten de gasten van de KVG ook nog iets leuks ten gehore en dat was een eigen lied gemaakt op de wijs van: Wij zijn de meisjes van `t confectieatelier en begeleid door onze band deden ze dat geweldig. Het werd een geweldig mooi feest daar in Edam en na afloop kregen we dan ook heel veel welgemeende complimenten. Ook gingen we nog even op de groepsfoto met dank aan Rina Schilder die ons spontaan wat foto's heeft toegestuurd. Lieve mensen van de KVG Edam, heel veel succes voor de toekomst en wie weet: TOT ZIENS.

Groeten, Margret, Piet, Nico, Bert en Rinus.    

------------------------------------------------------------------------------------------------

Woongemeenschap "Kwakershof" 26 oktober 2019

Zaterdagavond 26 oktober 2019 hadden we een optreden voor de bewoners van bovengenoemde "Woongemeenschap". Tijd voor een gezellig feestje en aldus werd onze band "ZôwasUt" uitgenodigd om `s avonds voor de muzikale omlijsting te zorgen en dat deden we natuurlijk met heel veel plezier. "Kwakershof" is een prachtig wooncomplex , gelegen in het oude gedeelte van de stad Enkhuizen en is voorzien van een fraaie binnentuin. De laatste keer dat we hier optraden was op 14 februari 2016, alweer een tijdje terug!

     

Bij binnenkomst werden we hartelijk verwelkomd met een lekker bakkie koffie of thee en een heerlijk gebakje. Na onze spullen te hebben opgesteld gingen we tegen de klok van acht uur van start met een nummer van The Shadows. Tja en we merkten dat de instrumentale nummers die we deze avond speelden  enorm werden gewaardeerd en dat daar best wel van werd genoten. De avond zelf liep weer voortreffelijk en vanaf het allereerste begin heerste er een geweldig gezellig en ontspannen sfeertje.

 

Ook hadden we natuurlijk zoals gebruikelijk 2 leuke verrassingen in petto, namelijk de act's "Nana" en "Karel", voortreffelijk uitgevoerd door onze zangeres Margret. Ja, het werd weer een geweldig leuke avond daar in "Kwakershof" en ook de verzorging wat betreft een drankje en hapje was weer prima voor elkaar. Na het dankwoordje van Mw. de Vree en de spullen weer netjes te hebben opgeruimd hebben we nog mooi even nagezeten. Volgend jaar komen we wee terug en wel op zaterdagavond 24 oktober 2020. TOT ZIENS.

Groeten, Margret, Bert, Nico, Rinus en Piet.  

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Molentocht" Purmerend
17 oktober 2019

Voor de 2e keer achter elkaar een ritje naar Purmerend en nu naar de Persijnlaan waar we een optreden mochten verzorgen voor de bewoners van de "Molentocht" en dit was alweer voor de 9e keer. We (Margret en ik) waren mooi op tijd aanwezig en na ons te hebben gemeld bij de receptie konden we nog lekker even, voordat de andere bandleden arriveerden, genieten van een lekkere bak koffie en voor Margret uiteraard een kopje thee.

 

Na aankomst van Nico, Bert en Rinus maakten we even kennis met onze contactpersoon voor deze avond en dat was Lydia. En terwijl wij onze spullen opstelden nam Margert alvast het programma even met haar door. Bij aanvang van ons optreden was de zaal behoorlijk vol en zagen we weer vele bekende gezichten. Precies zeven uur gingen we van start met een mooi instrumentaal nummer van The Spotnicks en dat was deze keer "Johnny Guitar" gevolgd door weer heerlijke herkenbare liedjes en uiteraard onze  act "Nana Mouskouri".

De bewoners genoten weer volop van onze liedjes en het werd dan ook weer een geweldig leuk feestje daar in Purmerend. In de pauze was er weer volop gelegenheid voor een praatje met de bewoners en konden we even genieten van een heerlijk drankje. In ons tweede blokje deden we onze nieuwste act "Karel" en was er ook weer de polonaise, altijd een succes. Ik denk zo dat iedereen weer enorm heeft genoten en dus sluit ik af met "Molentocht" het was weer "TOP" en tot 26 november 2020, dan zien we elkaar weer.

Groeten van de band "ZôwasUt" ....... Margret, Nico, Bert, Rinus en Piet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Stichting Zuid Ooster Purmerend
6 oktober 2019

Het was een herfstachtige middag met heel veel regen toen we een optreden mochten verzorgen voor Stichting Zuid Ooster in Purmerend. Net als de vorige keer mochten we met onze spullen via de tweede verdieping naar 't Trefpunt, een gezellig maar niet al te groot zaaltje. En uiteraard ging dat mooi met een lift en werden we weer geholpen door diverse rodies, die zich spontaan aanboden om ons even te helpen. Bij binnenkomst werden we net als de vorige keer weer hartelijk welkom geheten door Jan van Wees.

 

De opkomst deze middag was weer geweldig en na het openingswoordje van Jan gingen begonnen we met ons eerste blokje, Uiteraard was de start weer met een instrumentaal nummer, gevolgd door lekkere herkenbare liedjes en deed Margret weer haar succesvolle act "Nana". Ja, het ijs was snel gebroken en het werd één groot feest. Tijdens de pauze zaten we weer gezellig even bij te praten met de aanwezige gasten en te genieten van een frisje of een drankje en ook van het mooie uitzicht dat je daar hebt op de 2e verdieping.

  

In het tweede blok, na de pauze, waren er weer diverse mooie gitaar-acts, met heel veel passie gespeeld door Nico, Piet, Bert en Rinus. En dan was er ook nog de act "Karel" en met Margret in de hoofdrol lagen de gasten helemaal in een deuk, wat een topper! Tja, het werd daar een middag in 't Trefpunt met een gouden randje, zoals wij wel eens zeggen. Na het dankwoordje van Jan en een enorm applaus ruimden we alles weer netjes op en hebben we nog even mooi na gezeten met z'n allen. Tot slot wil ik Jan van Wees en Jan Rison nog bedanken voor de mooie foto's die we kregen toegezonden en zeg ik: wie weet tot gauw! 

Namens de band, Piet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Optreden voor Zorgboerderij "De Tulp"

Donderdagmiddag, 19 september 2019, hadden we een optreden bij Zorgboerderij ‘De Tulp’ die hun 10 jarig bestaan vierden. Bij aankomst werden we begroet door Marcel die ons keurig naar onze staanplaats begeleide. De Zorgboerderij biedt dagbesteding aan voor ouderen, dementerenden en mensen met een niet aangeboren hersenletsel in een mooie rustige omgeving, met groentetuin, landerijen voor het vee, een gemeenschappelijke ruimte en een mooie ruime kas waar een volière en diverse planten staan.

Ditmaal speelden we in de kas, wat ook al weer heel bijzonder is, de akoestiek was er goed en het was er lekker warm. We konden hier rustig beginnen met het opstellen van onze apparatuur en kennis maken met Anneke, Yvonne en Piet. Daarop werden we uitgenodigd om te genieten van een heerlijke cake, door Anneke gemaakt met koffie of thee. De eerste mensen kwamen al binnen en we konden beginnen met de soundcheck. Na het voorwoord van Yvonne begonnen we met een instrumentaal nummer ‘Cosy’ van The Shadows en na de eerste vier nummers werd er al regelmatig gebruik gemaakt van de dansvloer. We hadden een leuk luisterpubliek en na het gastoptreden van Sœur Sourire met ‘Dominique’ zat de stemming er goed in. Met daarop ‘Do you wanna dance’ en ‘The Wild Rover’, prachtig vertolkt door onze Nico kreeg men weer een frisse blik terug in de tijd met de toppers van toen.

Na onze CD-Medley was het tijd om even te pauzeren en wat bij te praten.In blok 2 zetten we de toon voort met een spetterend nummer van The Shadows ‘FBI’ en verschillende nummers van ‘The Blue Diamonds’, ‘Conny Francis’ en ‘Bill Haley and his Comets’ wat voor de juiste sfeer zorgde er werd dan ook veel gedanst en meegezongen. Daarnaast hadden we ook nog het spetterende optreden van Nana Mouskouri al een spektakel op zich, mooi vertolkt door Margret. We hebben het erg gezellig gehad in ‘De Tulp’ en het was leuk om weer oude bekenden te kunnen ontmoeten. Bij ‘Rock Around The Clock’ heb ik heb nog een hand gekregen van m’n vroegere dokter uit Wervershoof op zich al leuk om elkaar weer te zien. We sloten ons optreden af met het nummer ‘Falderie, Faldera’ en toen was het einde verhaal voor ons.

Na afloop kreeg Margret een bloemetje en de mannen kregen ieder een fles Italiaanse rode wijn.Alle vrijwilligers, mensen rond Zorgboerderij ‘De Tulp’ heel hartelijk dank voor deze mooie middag en heel veel succes toegewenst voor de toekomst.

Namens ZôwasUt, Bert, Margret, Piet, Nico en Rinus.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Samen Verder", Alkmaar 14 september 2019

De vorige keer dat we voor "Samen Verder" een optreden mochten verzorgen dateert alweer van 15 maart 2014, een mooi poosje geleden dus. En traden we vorige keer op in Wijkcentrum "Wijkwaard", nu vond dit plaats in "De Rekere", een prachtige lokatie gelegen aan de Drechterwaard in Alkmaar. Na een ritje met de auto van bijna drie kwartier werden we ter plekke hartelijk verwelkomd door Gonda Haver. Even later begonnen we met de opbouw van onze installatie en bij de eerste klanken van ons instumentale nummer "Apache" van The Shadows was de zaal geheel gevuld met ik denk wel van rond de honderd personen.

   

Meteen vanaf de aftrap was er een geweldige klik tussen de band en onze gasten. Onze herkenbare liedjes die we ten gehore brachten werden enorm gewaardeerd en er werd met regelmaat volop meegezongen, meegeklapt en de dansvloer was ook af en toe lekker bezet, een heerlijk sfeertje dus daar in "De Rekere". Uiteraard hadden we naast onze zang- en instrumentale nummers ook weer twee leuke act's in ons programma, namelijk "Nana" en "Karel", met in de hoofdrol onze zangeres Margret.

 

Tijdens de pauze werden er, net als de vorige keer, lootjes verkocht voor de loterij die na ons optreden plaats zou vinden en ja hoor, wij van de band mochten ook meedoen. Heel veel fraaie prijzen waren er te winnen en alle mannen van de band hadden het geluk mee deze middag want zowel Bert, Nico, Rinus als Piet gingen met een prijsje naar huis, heel leuk allemaal. Na afloop van ons optreden en het dankwoordje van Gonda kreeg Margret nog een hele leuke attentie aangeboden. Tja, deze gezellige muzikale middag was weer TOP en na nog even gezellig te hebben nagezeten, keerden we weer in opperbeste stemming huiswaarts.

Groeten van ZôwasUt,
Margret, Bert, Nico, Rinus en Piet.

-------------------------------------------------------------------------------------------

"De Schoof" 8 september 2019 Wervershoof

Na een lange vakantieperiode begonnen we ons nieuwe seizoen met een optreden in "De Schoof" te Wervershoof. Vorig jaar speelden we hier tijdens het 50 jarig bestaan en omdat dit toen zo goed geslaagd was had Michiel Vlaar ons weer geboekt. Voor Margret en Bert was heel leuk want voor beiden betekende dit een thuiswedstrijd en wat is er mooier dan voor je eigen dorpsgenoten op te mogen treden. Ook moest ik nog even terug denken aan het mooie stukje dat Gerard Bot vorig jaar had geschreven toen hij samen met zijn moeder van ons optreden genoot en waar zijn moeder spontaan zei: was muziek altijd maar zo mooi.

  

Mooi op tijd waren we aanwezig en stond alles gereed voor ons optreden. Klokslag twee uur gingen we dan ook van start met een heerlijk instrumentaal nummer, "Apache", van The Shadows. Daarna volgden diverse herkenbare zang- en instrumentale nummers en kwam in ons eerste blokje ook de zingende Non weer even langs. De bezoekers hadden het best naar hun zin en er werd dan ook volop meegezongen en gedanst. En Margret, die geregeld het publiek in ging, wist de aanwezigen goed bezig te houden.

    

Tja, ons 19e optreden in het mooie Westfriese dorp Wervershoof werd best wel weer een succes. Ook leuk dat we weer heel veel bekenden hebben ontmoet. En natuurlijk dan in de pauze even lekker bijpraten onder het genot van een glaasje. Ons tweede en derde blokje liep weer als een trein met daarin uitraard ook weer de act's "Nana" en "Karel", tot grote hilariteit van het publiek dat daar dan ook zichtbaar van genoot. Het was weer een geweldig mooie middag waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. Rest me nog om iedereen te bedanken en dan met name Anja & Gerard fotografie voor de prachtig mooie foto's die we kregen toegestuurd.

Namens de band ZôwasUt, Piet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Kermismiddag, 29 juli 2019 Anna Paulowna.

Maandagmiddag, 29 juli 2019, mochten we een kermisoptreden verzorgen voor de bewoners van de Vreedenhoff in Anna Paulowna. Rond een uur of één waren we aanwezig en werden we welkom geheten door Dolf van Acker, die de deuren van de Keijzershoff-zaal voor ons opende. Jan Muntjewerf, Ellen (de dochter van Dolf) en nog meer vrijwilligers waren ook al snel aanwezig en het was weer leuk om elkaar te ontmoeten. Na een onderbreking van ruim een maand voor ZôwasUt hadden we er met z’n allen duidelijk weer zin in om samen te spelen en waren we blij om elkaar weer te zien. De zaal was gevuld met ongeveer zo’n vijftig gasten en het was een gezellige drukte.

  

Na het opstellen van de apparatuur en de soundcheck begonnen we met een instrumentaal nummer om lekker los te komen. De stemming zat er al spoedig goed in en er werd dan ook geregeld een dansje gemaakt op de leuke herkenbare nummers van toen. We speelden al weer voor de 11e keer op deze locatie en het voelde als vertrouwd tussen de mensen van Vreedenhoff. Na onze 1e set met veel leuke Nederlandstalige nummers en enkele Engelse en Duitse nummers was het tijd voor de pauze en konden we even lekker bijkomen met een hapje en een drankje wat allemaal goed verzorgd werd door de vrijwilligers. Na een kwartiertje begonnen we aan het tweede blok met lekkere instrumentale nummers, rock and roll en country nummers van Cliff, The Shadows, Bill Halley, Freddie and the Dreamers, Patsy Cline en een magisch optreden van onze eigen Nana Mouskouri, die de mensen op een leuke manier wist te plezieren.

  

De gasten hadden zeker nog niet genoeg van ons en we konden ons na de daaropvolgende pauze opmaken voor het 3e blokje. Na verscheidene nummers van de The Shadows, The Blue Diamonds, Elvis en een prachtige act van Margret waren we zowaar aangeland aan het eind van ons optreden dat we met een polonaise door de hele zaal heen vierden. Het was dan ook erg gezellig daar in Anna Paulowna en we kunnen terugkijken naar een geslaagd optreden wat lekker vlot en ontspannen verliep. Na afloop konden we nog even bijpraten met een drankje en een hapje samen met de bewoners van Vreedenhoff. We kregen dan ook hele goede kritieken en staan alweer geboekt voor volgend jaar op 27 juli 2020!

Allen hartelijk bedankt, we hebben erg genoten!
Namens ZôwasUt: Bert, Margret, Piet, Nico en Rinus.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Overvest Enkhuizen 24 juni 2019

Maandagmiddag 24 juni mochten we een optreden verzorgen bij Overvest in Enkhuizen. Er was kermis in Enkhuizen en dus tijd voor een feestje. En wat was het alweer een tijd terug dat we optraden in Overvest; 24 augustus 2008 !!! Margret en Piet hadden weer een leuk programma gemaakt en mooi op tijd hadden we alle spullen klaar staan en konden we beginnen. Maar eerst was er een woordje van de activiteitenbegeleidster Wendy Kamp en vervolgens van onze Margret, die nog een tijdje in Overvest heeft gewerkt.

Maar even later konden we beginnen en de zaal was goed gevuld met de bewoners van Overvest, een Omringlocatie, gelegen vlakbij het historische centrum van Enkhuizen. Overvest is ook een veelzijdige locatie want u kunt er wonen in een woongroep voor mensen met dementie, in een appartement of in een zelfstandige aanleunwoning met zorg dichtbij. Verder zijn er allerlei faciliteiten, zoals een restaurant, oefenruimtes, een behandelcentrum, dagbesteding en gezellige activiteiten. Het winkelcentrum ligt op loopafstand.

            

Naast de instrumentale nummers waren er uiteraard ook vele leuke zangliedjes, voor iedereen herkenbaar en deed Margret weer diverse leuke act's, dus een programma met van alles wat. Ja, de bewoners vonden het prachtig en het was dan ook enorm gezellig. De tijd vloog om en voordat we het wisten waren we alweer aan onze topper "Troela" toe. Tot slot deed Wendy nog een bedankwoordje en konden wij van de band met een tevreden gevoel afscheid nemen van Overvest en wij hopen snel weer eens terug te mogen komen.

Groet, Piet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

KBO Blokker 18 mei 2019

Zaterdagmiddag 18 mei hadden we weer een optreden in "Het Gouden Hoofd" en deze keer was dat voor de KBO, Afdeling Blokker. Het was een er eentje met een feestelijk tintje vanwege het 55-jarig bestaan en al geruime tijd geleden had de voorzitter Gerard Plukkel ons hiervoor geboekt. Bij aankomst werden we door hem hartelijk welkom geheten en stond even later, nadat we onze spullen hadden geinstalleerd, een lekkere bak koffie of thee voor ons klaar. En toen we om half drie van start gingen zat de zaal waar ons optreden plaats ging vinden helemaal vol en was iedereen er klaar voor om er een lekker feestje van te maken.

     

Uiteraard hadden Margret en Piet weer een fraai programma in elkaar gedraaid met daarin mooie liedjes, zowel zang als instrumentaal en de gasten genoten dan ook met volle teugen. Tja, voor deze KBO-afdeling met meer dan 200 leden werd het een prachtig mooi feestje daar in "Het Gouden Hoofd". Ook van de act's, met onze zangeres Margret in de hoofdrol werd enorm genoten. En waar men ook volop plezier van ondervond en dat gold ook voor deze middag, dat waren de instrumentale nummers met afwisselend Nico en Piet op sologitaar, In verband met het feit dat de zaal helemaal vol zat was er helaas deze middag geen ruimte om een polonaise te doen, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Tja, het ging allemaal geweldig en de middag vloog dan ook om. In de pauze's die we hadden was het ook weer leuk om diverse bekenden te ontmoeten, elk optreden is dan ook anders en dat maakt het zo plezierig. Voor Margret bijvoorbeeld omdat haar dochter met haar kinderen even om de hoek kwam kijken en dat is altijd mooi, ja toch! Na het optreden gingen we snel alles opruimen want na dit feest van de KBO was er nog een happening deze dag in "Het Gouden Hoofd". En natuurlijk kijken en luisteren hoe Duncan het er af zou gaan brengen en wat werd dat een succes. Na 44 jaar weer een winnaar met het liedje Arcade. Lieve mensen van de KBO, Afdeling Blokker, wij wensen jullie nog heel veel mooie en succesvolle jaren toe.

Namens de band, Piet.    

------------------------------------------------------------------------------------------------

ZOMIPO Purmerend 28 april 2019

Elke vierde zondag van de maand is er ZOMIPO oftewel zondagmiddagpodium in de grote zaal van CLUP en op bovengenoemde datum mochten wij in Heel Eurpoa, gelegen aan de Genuahaven, een optreden verzorgen. Bij aankomst werden we hartverwarmend welkom geheten door Marika Jak en anderen. Het was, sinds ik dat bij ben gaan houden, alweer de 16e keer dat wij in Purmerend speelden en ook dit keer hadden we er weer enorm veel zin en konden we na afloop weer terugzien op een zeer geslaagd evenement.

 

Met het uitladen en opstellen van onze spullen waren Marika en haar team zeer behulpzaam en wat leuk, ze straalden een hechte eenheid uit. Toen de klok twee uur aanwees begonnen we zoals gebruikelijk met een heerlijk instrumentaal nummer van The Shadows, gevolgd door Hello Mary Lou en meteen vanaf deze twee eerste nummers zat de stemming er al perfect in en waren er diverse gasten die zich enthousiast op de dansvloer waagden. Ook was Rinus, onze drummer jarig en met z’n allen hebben wij hem uiteraard spontaan even toegezongen ter ere van zijn verjaardag.

 

In ons programma ‘Retourtje Toen" hadden we ook dit keer voor de pauze onze act "Nana Mouskouri" en wat genoot men daarvan. En dat werd later in de middag nog eens overtroffen door onze nieuwe act "Karel". De aanwezigen waren dan ook laaiend enthousiast met hetgeen we allemaal brachten en het werd een enorm feest daar in Purmerend. Toen we tegen het eind ook nog eens de polonaise deden, was bijna iedereen van de partij, onder aanvoering van Margret. Tja, een heerlijk optreden en voordat we weer terugreden naar ons mooie Westfriesland hebben we nog fijn even nagenoten onder het genot van een glaasje in Grand Café Heel Europa.

Namens de band, Piet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Komen voor Gezelligheid (KVG) Bovenkarspel
10 april 2019

Het is alweer een tijdje terug dat we werden gevraagd om de muziek te verzorgen met betrekking tot het 100 jarig bestaan van bovengenoemde KVG. Maar dan is de dag er voordat je het weet, de "Feestdag". Het bestuur had een mooi programma in elkaar gedraaid en na de receptie zouden wij gaan beginnen. `s Morgens reeds, zo hadden wij met Martha Ettema afgesproken, zouden wij onze spullen al klaar zetten in het Verenigingsgebouw van Bovenkarspel en zo gezegd, zo gedaan.

 

`s Middags om half vijf, na de receptie die werd gehouden, begonnen wij met ons programma. Margret en ondergetekende hadden weer een mooie setlist gemaakt en vanaf het begin genoten de aanwezige gasten van onze herkenbare liedjes. Instrumentaal werd afgewisseld met zang en we waren nog maar net begonnen toen "De Zingende Non" zich ook nog even liet zien en met haar hit van vroeger "Dominique" weer enorm veel succes oogstte. Uiteraard zongen we ook nog even samen met alle gasten ter ere van de KVG "Lang zal ie leve".

 

Na een korte pauze gingen we vrolijk verder en wat een feest werd het daar in Bovenkarspel. Ook de act’s "Nana Mouskouri" en "Karel" deden het geweldig en met de prachtige samenzang van Nico en Margret met onder andere een paar nummers van "The Everly Brothers" zag je dat iedereen volop genoot. Tussen dit alles door was er nog een heerlijk dinerbuffet en nadat we een mooi blokje rock & roll nummers en diverse feestnummers hadden gedaan sloten we tegen acht uur ons programma af met onze favoriet "Troela, oh Troela". Tja, 100 jaar KVG Bovenkarspel was een feest om nooit meer te vergeten, ja toch!

Namens de band, Piet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Koedijker Vrouwen Gilde
9 april 2019

Dinsdag 9 april gingen we met de band naar Koedijk en dat was voor ons de allereerste keer dat we in dit mooie dorp een optreden mochten verzorgen. Koedijk, fraai gelegen langs het Noordhollands Kanaal heeft van oorsprong een kern die bestaat uit een vier kilometer lange lintbebouwing. Eerst was het een zelfstandige gemeente, maar met de gemeentelijke herindeling van 1 oktober 1972 is dit dorp opgegaan in de gemeenten Alkmaar en Sint Pancras. Ons optreden vond plaats in "De Rietschoot" en fraai complex, gelegen aan de Saskerstraat in Koedijk.

 

Bij aankomst werden we hartelijk welkom geheten en maakten we kennis met Tini Reus en Henriëtte Slager van het Vrouwen Gilde. Het KVG is in 1956 opgericht en elke tweede dinsdag van de maand bezoeken ongeveer 70 enthousiaste dames trouw de avonden om elkaar te ontmoeten voor een gezellige avond, En dit keer was dat een muzikale avond en wat een feest werd het daar in Koedijk met herkenbare muziek en liedjes uit de jaren 60/70, dat alles met de band ZôwasUt. We gingen van start met een heerlijk instrumentaal nummer van The Shadows en vanaf het begin zat de stemming er al lekker in. Ook kwam Nana Mouskouri, (een leuke act van onze zangeres Margret) nog even op bezoek en dat vond men skitterend.

 

Nadat we in de pauze van een drankje waren voorzien gingen we daarna vrolijk verder met onder andere een lekkere rock & roll medley en kwamen de gasten niet meer bij van het lachen van onze nieuwe act "Karel". Tot slot wat heerlijke feestnummers en een echte ouderwetse polonaise, wat een lol en pret allemaal. Ja, het was weer een optreden voor ons met een "gouden randje" zoals ze dat zeggen en na het dankwoord van Tini, kregen we zelfs een staande ovatie en dat is geweldig toch om mee te mogen maken. LIeve mensen van het Koedijker Vrouwen Gilde, wat hebben we genoten, zeker voor herhaling vatbaar !!!

Groeten van Margret, Nico, Rinus, Piet en Bert.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Lentefeest bij het KVG van Zwaag

Donderdagavond, 21 maart 2019, hadden we een optreden voor het KVG van Zwaag met als thema het begin van de lente. Het vrouwengilde was een bont gezelschap van ontzettend gezellige mensen die ons verwenden met de nodige hapjes en drankjes en zichzelf best wisten te vermaken (waar we later wel achter kwamen), ondanks het feit dat tegelijkertijd Nederland moest voetballen tegen Wit-Rusland (einduitslag 4-0 een geweldige wedstrijd hoorden we later). We beginnen altijd met een instrumentaal nummer om in de juiste sfeer te komen. We hadden ditmaal een fraai luisterpubliek en moesten flink aan de bak om er een leuk feestje van te maken en feest dat werd het! Heel vaak werd de dansvloer benut door de dames en was er ook het optreden van onze eigen Sœur Sourire die ons bij ieder optreden achtervolgt tot grote hilariteit van deze dames. In de pauze konden we de nodige drankjes en hapjes nuttigen en daarna beginnen met onze 2e set.

   

Hierin starten we met FBI van The Shadows een beetje uitdagend uitstapje indertijd van Hank B. Marvin, gespeeld door Nico. In deze set met leuke nummers, uitstekend gericht op ons publiek hadden we ook een spetterend gastoptreden van Nana Mouskouri en een prachtig mooi rock & roll nummer ‘Rock Around The Clock’ waar met velen op werd gedanst, gevolgd door ‘Do You Want to Dance’ van Cliff Richard. In de volgende pauze hierop werden we verwend met de nodige versnaperingen en konden we weer vol goede moed beginnen met onze 3e set met daarin ‘Wonderfull Land’ als eerste instrumentale nummer dat met veel lof werd ontvangen en als we nog meer van The Shadows hadden gespeeld die avond had dit helemaal niet erg geweest, de meesten waren onder de indruk van het gespeelde spel op de gitaar, de drum en zangkwaliteiten van onze bandleden. Ook de act's van Margret sloegen geweldig in en ze kwam onverwachts uit de hoek met ‘Karel’ met het uitnodigende setje dat ze had aangetrokken ter gelegenheid van dit nummer.

  

Na het opgewekte nummer van Que Sera Sera en de lange rij tijdens de polonaise in de zaal was het voor ons ook tijd voor het laatste nummer en kregen we nog een gastoptreden van Kees die voor z’n eigen vrouw Dien een ode bracht voor haar 70ste verjaardag, heel treffend met eigen tekst op ‘Oh  Bernadine’ van Pat Boone. Vroni v. Goor nam hierna het woord en bedankte ons voor ons optreden en nam hierna de agenda door van  wat er voor activiteiten te verwachten zijn bij het KVG. Toen was het tijd voor ons om op te ruimen en waren we weer een ervaring rijker hoe het allemaal reilt en zeilt tijdens een optreden bij het KVG van Zwaag.

Allen heel hartelijk dank voor de goede zorg en gezelligheid, namens de band ZôwasUt.
Bert.

------------------------------------------------------------------------------------------------

KBO Hoogkarspel 15 maart 2019
Water & Vuur Huis

Vrijdagmiddag 15 maart 2019 mochten wij een optreden verzorgen voor de KBO van Hoogkarspel en dit werd gehouden in het fraaie Water & Vuur Huis, waar vele activiteiten worden georganiseerd en gelegen is aan de St. Laurentiusstraat te Hoogkarspel. Heel jammer dat dit mooie gebouw binnenkort word gesloopt en wij dus dan ook waarschijnlijk ons laatste optreden in dit mooie stekkie hadden. De zaal waar we optraden heeft een gezellige indeling met een fraai verhoogd podium. We konden onze spullen al mooi van te voren opstellen en na de jaarvergadering en de broodmaaltijd gingen we om een uur of twee vol goede moed van start.

  

En vanaf ons eerste nummer liep het weer als een trein en zat de stemming er meteen al lekker in en werd er volop meegezongen en meegeklapt. In verband met de vele aanwezige gasten was de zaal helemaal vol en was er helaas weinig ruimte om te kunnen dansen, maar dat mocht de pret niet drukken. In de pauze konden we mooi even met enkele bekenden praten en dat is altijd enorm leuk.Zo ontmoette ondergetekende, de vrouw van een collega van me, waarmee ik jaren lang heb samengwerkt bij het PWN in Hoorn, leuk toch! 

  

Na de pauze gingen we weer vol gas verder en genoten de gasten van onder andere een paar heerlijke rock & roll nummers met daarbij Nico in de hoofdrol. En ook Margret had weer enorm veel succes met haar nieuwe act "Karel" waarbij ze de lachers spontaan op haar hand wist te krijgen, wat een lol en pret. Het werd weer een enorm leuk feestje daar in het Water & Vuur Huis en tijdens het dankwoordje van Theo Koenis kreeg Margret ook nog eens een prachtige bos bloemen overhandigd. Nadat we alles weer hadden opgeruimd hebben we tot slot nog even mooi met diverse leden van de KBO een borrelje gedronken. en zijn vervolgens met een zéér voldaan gevoel weer naar huis gereden.

Namens de band ZôwasUt,
Piet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Carnaval in de "Perelaar" Zwaag 5 maart 2019

Alweer voor de negende keer mochten wij voor de bewoners van de "Perelaar" het carnavalsfeest met hun meevieren en dat staat altijd garant voor een avondje gezelligheid, lol en plezier. En zoals gebruikelijk voordat ons optreden begint is er eerst altijd een happening met Prins Carnaval en zijn gevolg. En even na de klok van zeven uur betrad Prins PatriQ, samen met zijn Hofdames Amber & Ellis en zijn gevolg de zaal om het feest te openen. Er werd een woordje gedaan en diverse liedjes gezongen en toen de Prins weer vertrok zat de stemming er dan ook al lekker in.

  

Tja, carnaval vieren kunnen ze daar wel in Zwaag. Op de zondag altijd een carnavalsoptocht met prachtige praalwagens en andere doldwaze creaties, hetgeen zo ongeveer 50.000 bezoekers trekt en het is ook nog eens een van de grootste dagevenementen in de Kop van Noordholland. Alle activiteiten worden georganiseerd door Carnavalsvereniging "Het Masker", opgericht in november 1966. De eerste Prins was toen "Prins Adrianus".

  

Uiteraard zagen we ook weer veel bekende gezichten zoals Bruina, Carlos en noem maar op. Ons programma was weer een enorm succes deze avond. Heerlijke meezingers, alsmede heel veel andere herkenbare liedjes zorgden ervoor dat het weer een Topavond werd daar in de Perelaar in Zwaag. Ook onze nieuwe act "Karel", met in de hoofdrol Margret, deed het enorm goed en iedereen genoot volop van alles wat we brachten, wat een feest! Helaas, de tijd vloog weer om en na het dankwoordje van de voorzitter hebben we nog mooi effies onder het genot van een drankje en een happie nagezeten. Meteen werden we meteen alweer geboekt voor volgend jaar en dan gaan we er zeker weer een knalfeest van maken, 25 februari 2020, staat genoteerd!

Groeten van Margret, Bert, Nico, Rinus en Piet.    

------------------------------------------------------------------------------------------------

Feest der herkenning in Avondlicht te Hoorn
16 februari 2019

Feest der herkenning? Inderdaad, de muziek van toen weer terug brengen bij de ouderen onder ons. En dat is ons gelukt, wat een TOP-avond was het in Avondlicht. Het restaurant zat bomvol en er was een "Proeverij", zoiets als amuze hapjes met muziek daarbij. En ik zeg nog eens, het was TOP, wat `n mooie samenwerking was het zo met de koks, de restaurantmedewerkers, de meiden van de keuken en de band. Alles liep goed en wat hebben we met plezier gewerkt met z`n allen en gelachen.

 

Wat vonden de cliënten het mooi en heerlijk, al die herkenbare liedjes. "Horen we nooit meer" zeggen ze dan en ook die prachtige instrumentale gitaarnummers, geweldig! En dan niet te vergeten, de schitterende act’s er tussen door, gewoon super! Allemaal leuke reacties en dagen er na wordt er nog steeds over gesproken. Hoe mooi is het niet om zo je hobby te mogen doen. Ik Margret, werk in Avondlicht. En de kok vroeg laatst "Margret zullen we samen eens iets met eten en muziek doen"? Ik zei uiteraard direct "Ja" en zo hebben we twee dagen voor de 16e februari de "Proeverij" in elkaar gezet samen met de andere collega’s. (wel spannend hoor op je eigen werkplek optreden) En op zaterdag de 16e zag het restaurant er prachtig uit en ook het eten was subliem.

 

Onze nieuwe act "Karel" was een primeur en oh, wat zouden ze er van vinden de gasten? En zenuwachtig als ik was kwam "Karel" op een gegeven moment binnen stiefelen. Je had al die gezichten moeten zien, ze hadden nog nooit zo gelachen en kwamen niet meer bij, geweldig, vooral voor de mannen! Wat toch weer mooi als zo`n act het weer helemaal doet. En ik zeg nogmaals, het was `n geweldige TOP-avond.

Dank jullie wel allemaal,
Margret.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Optreden voor "De Smartsingers" Oudkarspel
5 januari 2019

Ons eerste optreden van 2019 vond plaats in Zalencentrum "Celavie", gelegen aan de Dorpsstraat in Oudkarspel. "De Smartsingers", voor wie wij optraden is een enthousiast Smartlappenkoor en hun repertoire is zeer divers met veel nieuwe Nederlangstalige nummers. Reeds lang terug waren we geboekt door Bert Tool en voor dit optreden hadden Margret en ondergetekende weer een leuk programma in elkaar gedraaid, Bij aankomst konden we in alle rust onze spullen opstellen en toen het klokje vier uur sloeg mochten wij beginnen.

  

Voorafgaande aan ons optreden was er eerst een Nieuwsjaarsreceptie en aansluitend dus een feest met muzikale medewerking van onze band. Uiteraard staken we, na een uitvoering van "Een heel gelukkig Nieuwjaar", van wal met een heerlijk instrumentaal nummer van The Shadows gevolgd door een serie rustige herkenbare luisterliedjes van onder andere The Blue Diamonds en The Everly Brothers. Maar vanaf het moment dat Soeur Sourire (de zingende Non) haar gastoptreden had voltooid was de dansvloer steeds bezet.

  

We hadden voor deze middag drie blokjes gemaakt met van alles wat en dat viel enorm in de smaak. En een toppunt van deze middag was onder meer het optreden van "Nana Mouskouri", een act van Margret en ze kreeg dan ook een daverend applaus hiervoor. Ja, het werd een enorme leuke happening daar in "Celavie" en we kunnen dan ook rustig stellen dat iedereen enorm heeft genoten. Ook de verzorging naar de bandleden toe was geweldig, uitstekend geregeld en alle complimenten daarvoor. Een verrassing was echter nog dat toen we onze auto's wilden ophalen, deze achter slot en grendel stonden, maar dit werd ook gelukkig weer kordaat en snel opgelost. Lieve mensen van "De Smartsingers", wij vonden het TOP en wie weet wel weer eens TOT ZIENS.

Namens de band, Piet.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Laatste optreden van het jaar 2018
Vereniging Senioren 55+ Warmenhuizen

Tja, alweer `n jaar om en wat is dat snel gegaan. Wij als muzikanten moeten altijd weer vooruitkijken en hebben het nu alweer over 2020, terwijl 2019 nog moet komen. De aanvragen voor optredens gaan bij ons enorm snel. We hadden ons laatste optreden van het jaar in het "Dorpshuis" te Warmenhuizen. En wat was dat een mooie, warme en gezellige locatie, geheel in `n mooie Kerstsfeer gezet. Bij aankomst heette De heer v. Vecht ons van harte welkom. De mensen kwamen in grote getale binnen en voor we het wisten was de zaal vol.

  

Tja en dan die afwachtende gezichten van "wat krijgen we allemaal".    

 Voor ons ook altijd weer spannend. Hoe vindt men het zoals wij onze setlist maken. zijn de liedjes goed op elkaar afgestemd en kloppen ze goed op elkaar tussen de act`s door. Het moet allemaal weer soepel in elkaar overgaan vanwege het verkleden. Maar al gauw als ik dan langs de mensen loop en `n praatje maak zijn ze vol lof, nou dan gaan we helemaal als `n speer. We hebben dit jaar extra veel tijd besteed wat betreft het repeteren van de kerstnummers, zodat we dat elk jaar weer kunnen gebruiken. De nummers zijn: Wij komen tezamen, Hoog daar aan de hemel staat een ster, een Kerstmedley, Jingle Bells (Hoh, met kerstman), Een heel gelukkig Kersteest en The Rose. Het was `n groot succes en de mensen genoten enorm.

  

De reactie daarna is altijd hartverwarmend, "Zo`n feest en gezelligheid is lang geleden, heb helemaal gedanst en dat na 34 jaar". Hoe fijn kan het zijn om `n jaar zo mooi af te sluiten! De gasten hadden na het optreden nog `n heerlijk buffet en bingo. Wij van de band hebben alles weer ingepakt en zijn met z`n allen nog ff `n afzakkertje gaan halen bij Café Stam in Wognum met een lekker hapje daarbij. Lieve mensen, namens Piet, Rinus, Nico, Bert en ik (Margret): Bedankt voor dit grandioos, mooi en gezellig jaar, het was top, dank jullie wel. Fijne dagen toegewenst en geniet van de liefde en warmte om je heen en tot ziens in 2019.

Margret.              

------------------------------------------------------------------------------------------------

Optreden in St. Jozef, Wervershoof

Zondagmiddag, 17 december 2018, na alle ‘sneeuwperikelen’ van de vorige dag mochten we heel toepasselijk een kerstoptreden verzorgen in het Verzorgingstehuis "St. Jozef" te Wervershoof. Bij binnenkomst werden we door activiteitenbegeleidster Henny Bakker naar onze plek achter een minuscuul opgebouwd mooi winterkermistafereel geplaatst waar we ons optreden konden beginnen. We hadden stevig geoefend ditmaal met leuke kerstnummers in ons repertoire. Zoals gewoonlijk begonnen we met een instrumentaal nummer voor de gitaren en ditmaal was er gekozen voor ‘Midnight’ van The Shadows. Na dit nummer gingen we verder met leuke liedjes van Ricky Nelson en Lucille Starr, prachtig vertolkt door Margret onze zangeres om vervolgens te openen met ons eerste kerstliedje getiteld en heel passend ‘Wij komen tezamen’ waarbij er geweldig werd meegezongen door de aanwezigen. We zaten deze middag met een man of 50 in de zaal en het was voor ons de derde keer dat we speelden voor de bewoners van St. Jozef.

 

Het nummer La Comparsa werd hierna door Piet prachtig gespeeld, dit nummer van ZZ en de Maskers doet het nog altijd heel goed. En na weer een prachtig kerstnummer van Corrie Konings en een drankje genuttigd te hebben in de pauze, begonnen we aan ons 2e deel van ons optreden, met ditmaal leuke nummers van onder andere Connie Francis en Freddie and the Dreamers, en diverse andere kerst- en rock en roll nummers. Gedurende ons optreden kwamen er steeds meer mensen en bezoekers binnen en werd het reuze gezellig. Na afloop deden we nog een toegift met ‘een heel gelukkig kerstfeest’ en wensten we tot slot alle aanwezigen fijne dagen toe.

Allen bedankt en fijne dagen toegewenst, namens ZôwasUt.
Groet, Bert, Margret, Rinus, Piet en Nico.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Woongroep "De Schakel" in Spanbroek
8 december 2018

Al weer voor de derde keer mochten we een kerstoptreden verzorgen voor Woongroep "De Schakel" in Spanbroek en daarvoor waren we een hele lange tijd terug al geboekt door Caroline Karsten. De zaal waar het kerstfeest zou plaatsvinden was weer mooi in de kerstsfeer gestoken en dat gaf meteen een knus winters en warm gevoel. Net als vorig jaar werden we weer spontaan welkom geheten door Caroline en nadat we al onze spullen  hadden uitgeladen en opgesteld gingen we om ongeveer half drie van start. Zoals gebruikelijk met een mooi instrumentaal nummer van The Shadows en dat was dit keer "Peace Pipe". Even later zongen we met z'n allen het eerste kerstlied van deze middag en dat was "We komen tezamen". Uiteraard kwam ook voor de pauze "Soeur Sourire" nog even langs en deden we nog een paar andere mooie sfeervolle kerstliedjes.

      

In de pauze genoten we even lekker van een glaasje fris of iets dergelijks en daarna gingen we weer welgemoed verder met ons optreden en daarin zat van alles wat. Onder andere diverse kerstliederen waaronder een totaal nieuwe kerstmedley van onze band en was er zelfs ook nog een optreden van de kerstman. Die kwam spontaan binnen huppelen toen we net het liedje "Jingle Bells" zongen en dat kon natuurlijk niet mooier. Ook hadden we weer lekkere herkenbare meezingers, een rock & roll medley en diverse feestliedjes in ons programma opgenomen en met het kerstlied "Een heel gelukkig kerstfeest" kwam er helaas weer een einde aan deze sfeervolle gezellige middag. Na afloop dronken we nog even gezellig een drankje met Caroline en diverse andere  medewekers en wie weet zien we elkaar volgend jaar weer terug.

Groeten van Piet, Margret, Nico, Bert en Rinus. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26-10-2018

Vrijdagavond 26 oktober 2018 traden we op voor de "W.V. Samen" in Café `t Fortuin te Wervershoof. De W.V. Samen is een vereniging van en voor vrouwen die elkaar in een goede sfeer willen ontmoeten. Zij verzorgen informatieve, creatieve en ontspannende bijeenkomsten voor hun 150 leden uit o.a. Wervershoof, Onderdijk en Medemblik.

 

Reeds enige tijd geleden waren we voor dit optreden geboekt door Annie van Ophem. We zouden om half tien met ons optreden beginnen en zo gezegd, zo gedaan en wat werd het een feest daar in `t Fortuin. In de prachtig mooie zaal waar ons optreden plaats vond zat iedereen mooi af te wachten waar er zo allemaal ging gebeuren, maar na een paar nummers werd er al volop meegezongen, meegeklapt en volop gedanst en dat gaf meteen een heerlijk sfeertje. Ja, de stemming zat er vanaf het allereerste begin meteen al lekker in.

Behalve de vrouwen, waren er ook diverse mannen aanwezig en dat was natuurlijk erg leuk. In ons eerste blokje deed ook de zingende Non weer van zich spreken, helemaal vanuit het verre België had ze de weg naar Wervershoof weten te vinden en haar optreden viel enorm in de smaak. In de pauze was er weer volop gelegenheid voor een praatje en een drankje en vooral voor Margret en Bert was dat erg leuk want die speelden voor eigen publiek, een thuiswedstrijd zoals ze dat noemen.

 

Na de pauze gingen alle remmen los met een heerlijke rock & roll medley, diverse feestnummers en niet te vergeten de act "Nana" van onze zangeres Margret, waar iedereen enorm van genoot. Ja, het was weer een Topavond en iedereen heeft genoten, zeker weten! Dus wie weet zien we elkaar wel weer eens terug, voor ons van de band zeker voor herhaling vatbaar.

Namens de band ZôwasUt, Piet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Molentocht" Purmerend 18 oktober 2018

Donderdagavond 18 oktober 2018 mochten we voor de 8e keer een optreden verzorgen voor de bewoners van de "Molentocht" in Purmerend en dat werd weer een hele gezellige avond. Gelukkig hadden we tijdens de heenreis geen last van files of iets dergelijks en zodoende waren we dan ook mooi op tijd ter plekke. De "Molentocht" ligt mooi centraal in de wijk "Purmerend Zuid" met een leuk winkelcentrum in de buurt met de naam "Meerland". Het verpleeghuis zelf heeft ook mooie tuinen en een prachtige zaal waar ons optreden plaats vond. Na een lekkere bak koffie of thee gingen we iets na de klok van zeven uur van start met een heerlijk herkenbaar instrumentaal nummer. Al heel gauw deed iedereen lekker mee, er werd meegeklapt, meegezongen en zelfs gedanst en dat gaf meteen een heerlijk sfeertje.

 

Ons eerste blokje ging dan ook heel snel voorbij en voordat we er erg in hadden was de pauze er al weer. Daarin was weer volop gelegenheid voor een praatje en een drankje. Na de pauze gingen we vrolijk verder en wisselden we mooie luisterliedjes af met zelfs wat rock & roll alsmede met wat heerlijke feestliedjes. Ook waren er deze avond uiteraard weer een paar act’s van onze zangeres Margret en daar genoten de bewoners volop van. Tja, het werd een leuk feestje daar in de "Molentocht" en ik weet dan ook zeker dat iedereen enorm heeft genoten. Lieve mensen van de "Molentocht", bedankt allemaal voor de fijne avond en wie weet weer gauw tot ziens.

Namens de band ZôwasUt, Piet.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

9 0kt 2018. Gezamenlijke seniorenmiddag Drechterland.

Vele leden kwamen naar het dorpshuis Het Centrum voor de gezamenlijke middag van de senioren Drechterland. Deze middag kwam de seniorenband Zô was Ut. Nadat de voorzitter Ko de Koning iedereen van harte welkom had geheten, konden wij gaan genieten van een heerlijke middag met veel muziek.Mooie luisterliedjes, heerlijke instrumentale nummers, swingende rock en roll nummers en vele bekende liedjes die door velen werden meegezongen. De band bestaat uit 4 mannen en de zangeres Margret.

 

Margret nodigde enkele heren uit om een dansje met haar te doen. Ook anderen gingen de dansvloer op. Voor de pauze was er nog een gast optreden. Jawel, Soeur Sourire ofwel de zingende non en ook Nana Mouskouri kwamen langs, geweldig.Toen werd het tijd voor een kop koffie of thee met een heerlijke koek erbij. Daarna gingen we weer verder. Met weer een gast optreden ditmaal Zwarte Lola, bij velen toch wel bekend. Deze middag werd afgesloten met veel feestliedjes en ook nog met een polonaise ,wat was het leuk.

Nadat de voorzitter namens ons allen de band had bedankt voor deze geweldige gezellige muziekmiddag ging een ieder weer naar huis.

Agatha Boon.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

KBO Andijk-West 21 september 2018

Vrijdagmiddag 21 september 2018 was een herfstachtige middag en we hadden een optreden voor de KBO Andijk-West in Sarto. Rinus, onze vaste drummer was er deze keer niet bij en gelukkig was Joop Tromp bereid om weer spontaan de plaats van Rinus in te nemen achter de drums. Meteen maak ik even van de gelegenheid gebruik om Joop hiervoor te bedanken, twee keer deze maand viel hij bij ons in en daar waren wij heel blij mee, je bent een kanjer Joop.

  

Bij aankomst werden we welkom geheten door Gerard Schuitemaker en stelden we alles op in de grote zaal van Sarto. We speelden dit keer op het podium omdat de zaal geheel gevuld was met gasten die best zin hadden in een gezellige muzikale middag. Voorafgaande aan ons optreden was er eerst een vergadering en zodoende konden we pas om drie uur van start gaan en dat deden we met een prachtig instrumentaal nummer van The Shadows, "Cosy" genaamd. En vanaf het begin liep het allemaal als een trein, de stemming zat er meteen lekker in en je zag het, iedereen genoot volop van onze herkenbare muziek

  

De pauze was er dan ook weer snel en daarin deden we ons tegoed aan een lekker glaasje fris, een biertje of iets dergelijks. Na de pauze gingen we vrolijk verder met tegen het einde een polonaise en dat ging er allemaal in als koek. Diverse gasten gingen met Margret voorop zwierend door de zaal en hadden daarbij ontzettend veel plezier. Voorafgaande aan dit alles deed Margret uiteraard haar act "Nana" en speelden en zongen we heerlijke rock & roll nummers en diverse feestliedjes. Ja, het werd met dit alles een mooie en gezellige middag waarvan denk ik, iedereen weer volop van heeft genoten. Na afloop kregen we een staande staand ovatie en dat is leuk, ja toch! En na het nuttigen van een bakkie soep, een heerlijk broodje croquet en enige lekkere drankjes gingen wij van de band met een heel voldaan gevoel weer naar huis. KBO bedankt!

Namens de band ZôwasUt, Piet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

KVG "St. Anna" Westerblokker - 11 september 2018

Dinsdagavond 11 september 2018 traden we op voor de KVG "St. Anna" in `t Gouden Hoofd te Blokker. Hoewel ons optreden pas om kwart voor acht zou beginnen waren we om half zeven al aanwezig en Joop (onze drummer) was er zelfs nog eerder. We werden welkom geheten door Riny Groot, die ook reeds enige tijd terug het optreden had vastgelegd. Omdat Rinus wegens werkzaamheden verhinderd was, speelde deze avond Joop Tromp mee, ook wel bekend van de Dizzy Man's Band.

  

Nadat al onze spullen waren opgesteld, de gitaren gestemd ect... gingen we om kwart voor acht van start met het mooie instrumentale nummer Johnny Guitar van The Spotnicks. De opkomst voor deze avond was overigens best goed te noemen en uiteraard waren er alleen maar vrouwen. (geen mannen dus) Na bovengenoemd nummer gingen we lekker verder met heerlijke herkenbare liedjes, covers, luisterliedjes, instrumentale nummers en uiteraard weer leuke act's zoals "Grote Beer" en "De Zingende Non".

  

Met ons programma "Retourtje Toen" namen we de gasten mee terug naar muziek uit hun jeugdjaren. Ook deze avond vloog de tijd weer om. Na de pauze hadden we in ons tweede blokje weer diverse lekkere rock & roll nummers, waarbij de dansvloer bijna geheel bezet was. Ook de act van Marget "Nana" deed het geweldig en dat zorgde er dan ook allemaal voor dat de gezelligheid ten top steeg. Na een lekkere feestmedley en tot besluit onze topper "Troela oh Troela" deden we nog een lekkere toegift als besluit. Na het dankwoordje van Riny kregen we een daverend applaus voor ons optreden. Tja, het was weer TOP deze avond in Blokker.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------

40 jarig huwelijksfeest van Dirk en Haiky Groot

Zaterdagavond, 8 september 2018, hadden we een optreden voor Dirk en Haiky, een bevriend stel van sologitarist Piet en toen we werden gevraagd de muziek te verzorgen op hun feest konden we daar natuurlijk geen nee tegen zeggen. Het feest werd gehouden bij Happy Days in Grootebroek en tegen de klok van acht uur zat de sfeervol ingerichte zaal waar het feest werd gehouden vol met familie, vrienden, buren en kennissen, heel leuk allemaal. Voordat wij begonnen was er eerst het fanfarekorps, waar Haiky lid van is en die brachten een mooi muzikaal stukje muziek waar iedereen dan ook volop van genoot.

  

Vervolgens gingen wij van start met ons eerste blokje en daarin zaten mooie rustige luisterliedjes, zowel zang als instrumentaal. En Dirk en Haiky, die best wel van muziek uit de jaren 60 houden, werden dan ook getrakteerd door ons met heel veel herkenbare nummers uit die mooie tijd. Tijdens het tweede blokje deden zoon Jordi en zijn vriendin Chantal nog een mooie stukkie en kregen Dirk en Haiky een prachtig cadeau overhandigd.  

    

In ons laatste blokje had Margret nog een prachtige verrassing in petto met haar creatie van Nana Mouskouri en de manier waarop Margret deze act uitvoerde was gewoon weer "pure klasse", de gasten vonden het geweldig. De gehele avond werd er overigens volop van de dansvloer gebruik gemaakt en dat gold vooral toen de band lekkere rock & roll nummers speelde. Rond de klok van 01.00 uur was het feest helaas alweer afgelopen en bedankte Dirk in zijn slotwoordje alle aanwezigen, de band en de bediening van "Happy Days". Tja het was een geweldig mooi feest en iedereen kan terugkijken op een zéér geslaagde avond.

Namens de band ZôwasUt, Piet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

De Schoof 50 jaar!

Zondag, 2 september 2018, werden we uitgenodigd, na een maand vakantie, om een optreden te verzorgen in "De Schoof". De Schoof bestond deze maand 50 jaar en het was dus goed om dit weekend eens goed uit te pakken met muziek voor jong en oud. Vrijdag 31 augustus was er een receptie voor belangstellenden en zaterdag 1 september was er een Rock en Roll feest met een optreden van Young en Younger en Twenty Sick, deze laatste kon helaas niet doorgaan door een voedselvergiftiging bij de zanger van de band, maar dat werd handig opgelost door de vrijwilligers en Young en Younger. Zondag 2 september was het de beurt aan ZôwasUt. We hadden ditmaal veel meer publiek dan voorgaande keren, de zaal was dan ook goed gevuld

  

Voor Margret en mij was dit een thuiswedstrijd, dus we hadden de eerste 2 nummers wel wat last van de zenuwen. Maar het pakte heel goed uit, er werd volop meegezongen en gedanst met de leuke nummers die in ons repertoire stonden. We hadden ook een primeur, we speelden voor het eerst het nummer Johnny Guitar (van de Spotnicks als ik me niet vergis) een leuk en fris nummer om te horen.

  

Margret ging af en toe het publiek in en wist de mensen goed bezig te houden, werd er niet gedanst dan werd er wel meegedeind of gezongen op de nummers van toen. Met ook heel veel instrumentale nummers en het gastoptreden van onze eigen "Zingende Non"en "Nana Mouskouri" tot grote hilariteit van het publiek dat dan ook zichtbaar genoot. Vele bekenden waren er aanwezig en er werd ook van alles gedaan om dit tot een mooi gedenkwaardig feest te maken, foto's en video opnames werden er gemaakt en de nodige hapjes werden uitgedeeld. Na afloop kregen we all lof voor deze geslaagde dag.

Allen bedankt voor deze mooie middag in "De Schoof", namens ZôwasUt.
Bert.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Anna Paulowna 23 juli 2018

`n warm tropisch verslag

Ja, `n warm tropisch verslag en warm omdat het `n tropisch optreden was met ’n warm onthaal. We traden op in Anna Paulowna, wat klinkt als een Spaanse plaats, op maandagmiddag van de kermis en we zijn daar inmiddels gast aan huis.

  

Een mooie zaal die bomvol zat met onder andere ook diverse geweldige vrijwilligers die de hele middag de mensen lieten genieten van `n natje en `n hapje. En dat moet even worden gezegd: Jan, Dolf en z`n dochter Ellen, dat zijn echte kanjers.

Wat was het gezellig met elkaar! Ja, met elkaar, want dat was het! TOP.

De band gaat met vakantie. We hebben laat ik zeggen, `n Tropisch jaar achter de rug. Maar met `n enorm warm gevoel kijken we terug op weer een geweldig jaar. Vele dingen zijn op ons pad gekomen, waar we met `n knipoog kunnen zeggen, dat hebben we weer mooi dein! Na augustus gaan we er dan ook zeker weer volop tegen aan en daar kijken we nu alweer naar uit.

Ik wil graag al m`n jongens `n warme en tropische vakantie toewensen. Lieve Nico, Rinus, Piet en Bert, bedankt voor onze mooie fijne en warme band met elkaar!

Margret gaat lekker met de biendjes lang uit en met haar man en hond Jibbe lekker bootje varen.

  

Jongens ….. tot september.
Margret.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Verjaardagsfeest Piet 70 jaar
Café de Paus Lutjebroek 16 juni 2018

Dit verslag is wat anders dan anders, want we hadden namelijk `n feestje en wel van onze sologitarist Piet Haakman. Hij is namelijk 70 jaar geworden en dat hebben we gevierd met z`n familie, vrienden, kennissen en buren in Café de Paus te Lutjebroek en "de Paus" is altijd een perfecte gelegenheid voor `n feestje, Het was allemaal prachtig versierd en Piet was de gehele middag trots en blij en hij zei: "Ben de gelukkigste man op aarde". Dat is prachtig toch als iemand dat zegt en hij was het ook.

  

Je zag hem stralen toen z`n drie kanjers van kleindochters een instrumentale voordracht op gitaar neerzettten en waarbij z`n kleinzoon Dax de aankondiging deed. Hij zei: "Opa wat er nu komt dat laat u sidderen en echt uw gebit gaat er van klapperen". De hele zaal lag blauw van het lachen. En Maud, Tess en Britt deden het prachtig, opa was ontroerd. Tja, en met zo`n muzikale opa, daar blijven de kleinkinderen ook niet bij achter. Met af en toe een heerlijkhapje tussendoor speelde ook de band. Ja, Piet had `n walking diner, met andere woorden, af en toe kregen we een museumstukje wat betreft eten voor ons neergezet en we lieten het ons dan ook heerlijk smaken.

  

Onverwachts stopte de band met spelen, want ja zo`n kanjer in de band die wel 70 jaar is geworden, die hadden wij als band ook nog even het een en ander te vertellen. We hadden het zo gemaakt dat we elke regel van een rijm op `n A4-tje hadden neergezet en dan moest je hem weggooien in de zaal naar Piet. Nou, je kan wel bedenken hoeveel er daar lagen want Piet heeft namelijk een passie voor schrijfpennen en blaadjes. Alles word genoteerd. (Piet dit was tevens 'n stille hind) Hij kreeg ook daarbij nog eens 70 pennen. Voor ons was het een geslaagd stukkie. Maar ja, de tijd ging weer harder om dat we wilden en na afloop gingen we alles weer opruimen. Piet ging samen met z`n vrouw naar huis om nog eens lekker na te genieten van zijn mooie dag.

 "Daar ging `n gelukkig man" 

Margret.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Zonnebloem Afdeling Spanbroek
15 juni 2018

Op vrijdagmiddag 15 juni 2018 hadden we een optreden voor de Zonnebloem Afdeling Spanbroek in "De Schakel" en dat werd een geweldige en mooie middag daar in Spanbroek. De "Schakel" zat deze middag helemaal vol met gasten van de Zonnebloem en omdat we hier als een eerder hadden gespeeld waren er heel veel van de aanwezige gasten die we als eens een keertje eerder hadden gezien en dat was leuk, ja toch! En ja, we hadden er allemaal weer heel veel zin in en mooi op tijd waren we dan ook aanwezig.

      

De rit naar Spanbroek toe liep allemaal voortreffelijk en na het uitladen en installeren van onze spullen hadden we zowaar nog mooi even tijd voor een lekker bakkie, koffie of thee. Na het openingswoordje van Rein gingen we vervolgens zo tegen de klok van twee uur van start, zoals gebruikelijk met een mooi instrumentaal nummer gevolgd door leuke herkenbare liedjes en je zag duidelijk dan ook een stukje herkenning van onze muziek bij de aanwezige gasten. 

  

Geregeld werd er tijdens deze middag lekker meegezongen en meegeklapt en dat men genoot was dan ook duidelijk waarneembaar. Tja en dan vliegt de tijd weer om en in de pauze deden we ons, net als de gasten, tegoed aan een heerlijk drankje. In ons tweede blokje gingen we weer verder met nummers van jaren terug en uieraard ontbrak daarin ook wat lekkere stevige rock & roll niet. Tegen de klok van vier uur kwam er helaas weer een einde aan deze geweldige mooie middag en na ons laatste slotakkoord en het dankwoordje van Rein verlieten de gasten van de Zonnebloem blij en voldaan de zaal van "De Schakel" Ja, het was weer een prachtige middag daar in Spanbroek en wie weet kan ik zeggen: TOT ZIENS.

Namens de band ZôwasUt, Piet.      

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Optreden voor bewoners van Betsy Perk in Hoorn
2 juni 2018

Heerlijk, weer eens een keertje optreden voor de bewoners van Betsy Perk in Hoorn. Dit keer werd dat georganiseerd door "Gezellig bij ons thuis" en Fred Bonte, samen met diverse anderen en uiteraard onze band ZôwasUt, hebben er een onvergetelijke mooie avond van gemaakt. Bij aankomst werden we verwelkomd door Fred en nadat we alles hadden opgesteld etc... en waren voorzien van een lekker bakkie koffie of thee zagen we dat, tegen het tijdstip dat we zouden beginnen, de zaal bomvol zat met bewoners van Betsy Perk. We hoorden zelfs van Fred dat de kaarten voor deze avond al snel waren uitverkocht en das leuk, ja toch! Zoiets is altijd een geweldige opsteker voor de organisatie en natuurlijk ook best leuk voor ons.

     

Ook waren Jan, Janny, Liesbeth, Annie en Marian deze avond aanwezig en niet te vergeten Marjan, de dochter van Margret en Jan, samen met de kleinkinderen Jet en Hidde. En toen deze kids de zaal binnenstapten zag je ze denken ..... "waar zijn wij nu in hemelsnaam in beland" Maar al gauw hadden ze hun draai gevonden en genoten van alles wat op hun af kwam. In haar openingswoordje begroette Margret spontaan alle bewoners en dat was best even een emotioneel momentje. Margret heeft namelijk diverse jaren hier in Betsy Perk gewerkt voor deze mensen en dat doet natuurlijk even wat met je, als je dan al die lieve vertrouwde gezichtjes weer terug ziet.

       

Om half acht ongeveer begonnen we te spelen en meteen was er een geweldig sfeertje en genoten de bewoners van onze herkenbare liedjes. Margret en Piet hadden weer een mooi programma gemaakt voor deze avond en naast onze zang- en instrumentale nummers genoten de bewoners ook weer van de geweldige leuke act's van Margret. In de pauze was er een verloting met heel veel leuke prijzen en het was Fred die de nummertjes voorlas en dat heel goed deed. Na de pauze waren er velen op de dansvloer te vinden en leefden zich heerlijk uit, vooral met de rock & roll nummers. Tja, het was TOP deze avond en ook de bediening was geweldig, bedankt Joke, Patricia en anderen. Na het dankwoordje van Fred deden we nog een lekkere toegift en na ons optreden hebben we nog mooi even nagezeten onder het genot van een borrel en diverse lekkere hapjes. Al met al was het een avond die we niet snel zullen vergeten, ontzettend leuk en we komen zeker weer terug hoor en wie weet, misschien wel op heel korte termijn.

Groeten van ons allemaal, Margret, Piet, Bert, Nico en Rinus.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Het optreden voor de vrijwilligers van de
KBO afdeling Langedijk

Woensdagmiddag, 23 mei 2018, hadden we een optreden in het "Kloosterhof" in Noord Scharwoude voor de vrijwilligers van de KBO afdeling Langedijk. Na een ritje van ongeveer een half uur met mooi weer en genietend van de omgeving, kwamen Nico en ik aan in Noord Scharwoude waar Margret, Piet en Rinus al klaar stonden om naar binnen te gaan. We werden verwelkomd door Elly, de beheerder van de zaal, die ons begeleide naar de "Sint Jozephzaal" waar we in het midden plaats konden nemen. In september 2016 hadden we hier al eens eerder opgetreden.

  

Inmiddels kwamen ook de KBO-leden binnen die zich voorstelden en deze middag zaten we met zo’n 70 personen. Na even te hebben ingespeeld en het voorwoord van voorzitter Cor Wever openden we met het nummer ‘Peace Pipe’ van ‘The Shadows’ wat meteen goed zat want er zaten genoeg Shadows-fans tussen het publiek. Die konden trouwens hun hart ophalen want we hadden die dag nog meerdere nummers van The Shadows en van Cliff, maar ook veel nummers vanuit eigen land met daarnaast nog een gast optreden van Nana Mouskouri en de "Zingende non". Er werd veel gedanst, meegezongen en ge-rock and rolled die middag, alles overziend hadden we een tevreden luisterend publiek. Daarnaast kwamen we ook nog veel bekende mensen tegen uit de omgeving van Wervershoof en Hoogkarspel, wat altijd weer leuk is om de herinneringen wat op te halen.

  

In de pauzes werden we verblijd met lekkere hapjes en drankjes, het was allemaal goed verzorgd. Met nummers als ‘FBI’, ’Wonderfull Land’, ‘Quantanamera’, ’Ramona’ en ‘Que Sera Sera’ hadden we die middag veel succes en kwamen we gaande weg aan het einde van ons optreden en konden we tevreden terugzien op de 3 sets van nummers die we hadden opgesteld voor de vrijwilligers van de KBO van Langedijk. Margret werd tot slot nog verrast met een bloemetje uit de handen van één van de vrijwilligers.

Allen bedankt, namens: Bert, Margret, Piet, Rinus en Nico.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrouwen van Nu Schellingwoude
17 mei 2018

Afgelopen donderdag 17 mei 2018 mochten we een optreden verzorgen voor de "Vrouwen van Nu Afdeling Schellingwoude" We waren nog nooit in Schellingwoude geweest voor een optreden en dus hadden we er enorm veel zin in. Aangekomen op de plaats van bestemming was het nog heel rustig en konden we op ons gemakkie de spullen uitladen en gaan installeren. Maar langzamerhand liep de zaal aardig vol waar we gingen spelen en op het tijdstip dat we mochten beginnen zat de gehele ruimte vol met alleen maar vrouwen en géén enkele man, maar ja dat was wel te verklaren want we speelden immers voor Vrouwen van Nu,

  

Na het openingswoordje en enkele huishoudelijke mededelingen gingen we ietsje later dan gepland van start met een mooi instrumentaal nummer van The Shadows, gevolgd door Hello Mary Lou en meteen deden alle aanwezige vrouwen volop mee en heerste er vanaf het begin een geweldige stemming. Ook had Soeur Sourire de weg naar Schellingwoude weten te vinden en deed zij een succesvol optreden met haar hit van vroeger "Dominique" Tja en als het dan zo gezellig is dan vliegt de tijd en genoten we in de pauze van een hapje, drankje en een lekker achtergrondmuziekje, verzorgd door onze Bert.

  

Na de pauze gingen we verder met mooie herkenbare liedjes van vroeger en dat pakte weer geweldig uit. Lekker terug naar de jeugdjaren en de tijd van de zwart-wit televisie en de jukebox waar je dan een kwartje in moest doen voor je favoriete nummer van bijvoorbeeld Cliff, Elvis, Buddy Holly, The Blue Diamonds etc... Tja, ons programma "Retourtje Toen" zit boordevol met deze heerlijke nummers. Natuurlijk was er ook weer een optreden van "Nana" en dat vond men geweldig. Ook was er nog een verzoekje voor een instrumentaal nummer van The Shadows, "Apache" en dat werd ook enorm gewaardeerd. Een avond met van alles wat en ik denk dan ook, ik weet het wel zeker, dat iedereen weer enorm heeft genoten.

Groetjes van ons allemaal, Margret, Piet, Bert, Nico en Rinus.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Verzorgingshuis "Jaap van Praag"
3 mei 2018

Hoi bandleden en fans van ZôwasUt ...

Eindelijk kwam het er een keer van, Joop mocht meespelen. Een x aantal jaren geleden had Piet me al eens gevraagd. Als hij géén drummer had vanwege ziekte of werk, of ik mee wilden spelen. Ja natuurlijk, want muziek maken is mijn hobby.

Ik heb verschrikkleijk genoten. Het was een middag om nooit meer te vergeten. Een zaal vol daar in Purmerend in het Verzorgingshuis "Jaao van Praag". Allemaal vrolijke 60 plussers en een band die de boel op stelten ging zetten. En dat gebeurde, het was een feest van het begin tot het einde.

Lekkere muziek uit mijn jeugd en Margret heeft de boel aan het lachen gemaakt, echt dolle pret. Met begeleiding van een lekkere band, ik heb een Topmiddag gehad.

Groetjes, Joop Tromp.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

KVG Limmen
18 april 2018

Het is alweer een tijdje geleden dat wij werden geboekt door de "KVG" van Limmen om een optreden te verzorgen op 18 april in de "Heeren van Limmen". Het was voor ons de eerste keer dat wij optraden in Limmen, ongeveer ruim een uur rijden met de auto via Hoorn, Alkmaar en Heiloo. De rit verliep voorspoedig ondanks de enorme drukte bij het AZ-stadion en mooi op tijd waren we dan ook aanwezig. Met Andre Rood op drums als vervanger voor Rinus begonnen we nadat Lillian haar openingswoordje had gedaan met een mooi instrumentaal nummer, namelijk "Peace PIpe" van The Shadows.

        

En in de prachtig mooie zaal waar ons optreden zich afspeelde zat de stemming er meteen al lekker in en werd er spontaan meegezongen, meegeklapt en met grote regelmaat van de dansvloer gebruik gemaakt. Tja, het werd een topfeestje daar in de "Heeren van Limmen". Men genoot volop van onze muziek en met leuke act's zoals " Grote Beer" en "De Zingende Non" vlogen we met ontzettend veel plezier door ons eerste blokje heen. Tijdens de pauze en dat was héél leuk, ontmoette ondergetekende iemand met wie ik vier jaar in de klas op de "MULO" heb gezeten, wat is het wereldje dan ook klein af en toe, ja toch!

     

Na de pauze gingen alle remmen los en na het optreden van "Nana Mouskouri", wederom een act van Margret, brachten we met Nico als lead-zanger lekkere rock & roll nummers ten gehore van ondere andere Elvis en Buddy Holly en dat was puur genieten voor de aanwezigen. Tot slot van ons optreden was er het dankwoordje van Lillian en kregen we een staande ovatie van alle aanwezigen en dat doet wel wat met je hoor, héél gaaf !!! Ook kregen we nog als dank allemaal een mooie fles met drank overhandigd en dat is altijd leuk thuiskomen. Lieve mensen van de KVG Limmen, bedankt voor alles, wij wensen jullie het allerbeste toe en wie weet: TOT ZIENS.

Groeten namens de band ZôwasUt, Piet.   

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Zonnebloem Assendelft 40-jarig bestaan
14 april 2018

Op bovengenoemde datum mochten wij een optreden verzorgen bij de Zonnebloem Afdeling Assendelft in verband met het 40-jarig bestaan van deze Afdeling. Het was dus feest en dat werd gevierd in het "Wapen van Assendelft" gelegen aan de Dorpsstraat, nog steeds met een lengte van 7,2 kilometer de langste dorpsstraat van Nederland. En dat niet alleen, maar ook heeft Assendelft een prachtig mooie watertoren welke dateert uit 1885. Aangekomen bij de locatie brachten we onze spullen met behulp van een winkelwagentje naar binnen in een prachtig mooie zaal waar ons optreden plaats ging vinden.

      

In verband met afwezigheid van Rinus speelde ook vanmiddag Andre Rood weer met ons mee en bedankt hoor Andre dat je weer voor Rinus wilde invallen. Nadat we onze spullen hadden opgesteld en Margret het programma voor deze middag met de organisatie had doorgenomen gingen we zo rond de klok van twee uur van start. Maar eerst was er natuurlijk het openingswoordje en werden de bestuursleden alsmede alle vrijwilligers aan de gasten voorgesteld. Een heel mooi gebaar want zonder deze mensen kan een Afdeling van de Zonnebloem nu eenmaal niet bestaan.

          

De middag liep verder voortreffelijk met weer fijne herkenbare liedjes uit de jaren zestig, je zag iedereen mooi  genieten en vanaf het begin zat de sfeer er lekker in. Het werd dan ook een feest daar in het "Wapen van Assendelft" met ook nog geweldig leuke act's van Marget zoals 'de zingende non" en "Nana Mouskouri".
Ook brachten de vrijwillgers nog een mooi lied ten gehore met begeleiding van onze band. Tot slot van deze TOP-middag werd er nog een mooi stukje voorgelezen waar iedereen ontzettend van genoot. Lieve "zonnebloemers" van Assendelft, bedankt voor deze gezellige middag en wie weet TOT ZIENS.

Groeten van Piet, Margret, Nico, Bert en Andre.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Zonnebloem Akersloot
31 maart 2018

Zaterdagmiddag 31 maart 2018 mochten we een optreden verzorgen voor de Zonnebloem in Akersloot in lokatie `t Kruispunt en dit betekende ons eerste optreden in Akersloot. De lokatie was een prachtig mooie gelegenheid  waar we mochten spelen en bij aankomst werden we spontaan welkom geheten door diverse vrijwilligers van de Zonnebloem. Vóór aanvang van ons optreden nam Margret het programma nog even door met de leiding en kwamen we er ook achter dat er een Bingo werd gehouden, maar daar mochten wij helaas niet aan meedoen, maar voor de gasten stond er een tafel met fraaie prijzen opgesteld, leuk altijd, ja toch!

  

De opkomst voor deze middag was geweldig te noemen en na het openingswoordje gingen we van start met een heerlijk instrumentaaltje van The Shadows "Peace Pipe". Vervolgens gingen we verder met lekkere herkenbare liedjes, mooie covers, luisterliedjes, instrumentale nummers en uiteraard ook weer diverse leuke act's zoals "Grote Beer" en "De Zingende Non", dit allemaal uit ons programma "Retourtje Toen" waarmee we onze gasten mee terugnamen naar muziek uit hun jeugdjaren. Dit allemaal vóór onze pauze en toen die aangebroken was zaten we gezellig even lekker te genieten van een frisje of een drankje. In de pauze werden reeds diverse loten verkocht voor de Bingo, welke na afloop van ons optreden plaats zou vinden.

  

Na de pauze gingen we weer verder met ons tweede blokje en daarin zaten naaste diverse lekkere rock & roll nummers en de Top-act "Nana Mouskouri" (fraai uitgevoerd door Margret) ook weer diverse toppers van ons die ervoor zorgden dat de sfeer en gezelligheid ten top steeg. Ook zongen we spontaan nog even met alle "Zonnebloemetjes" het "Lang zal ze leve" voor één van de gasten in verband met haar verjaardag. Tja, wat een feest werd het daar in `t Kruispunt en na ons laatste nummer "Troela oh Troela" deden we nog een heerlijke toegift met Bert als leadzanger en kon iedereen met volle tevredenheid  terugkijken op een heerlijk middagje vertier met de band ZôwasUt. Na de Bingo hebben we tot slot nog een even mooi nagezeten en reden met een heerlijk gevoel daarna weer terug naar huis.

Namens de band "ZowasUt", Piet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------